Wedstrijdverslag: RKDVC – VCB1

Vandaag stond RKDVC uit Drunen op het programma. Dit was de eerste wedstrijd na de winterstop, want vorige week was de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg afgelast i.v.m. de slechte bespeelbaarheid van het veld. Bij de warming-up bleek het veld in Drunen ook drasserig te zijn, dus we waren gewaarschuwd.

Door blessures van Rowan en Tijs hadden we vandaag een zogeheten 30+ bank met Paul/Peter en onze vlagger Maurice (met uitzondering op Luca). Kris Mathijssen nam vandaag de honneurs als vlagger aan. Metin had wat verschuivingen in het elftal moeten doen om tot een opstelling te komen.  Jeroen Maas startte vandaag op de nr. 10 positie, waardoor Mark langs Bas (ook niet geheel fit) in de verdediging kwam te staan.
                              
De eerste 25 minuten was het een gelijkopgaande onenerverende pot met weinig kansen en veel slordig balverlies aan beide kanten. Het eerste wapenfeit kwam van Harm van de Ven welke na een goede actie naar binnen kapte en de bal naast tikte. Hij kwam hierna nog 2 keer goed naar binnen alleen leidde dit niet tot een doelpunt.

In de 2e helft startte RKDVC goed door op rechts goed uit te komen en na een goede voorzet mis te schieten. Enkele minuten later werd Teun Verlouw neergehaald in de 16, dit leidde tot een strafschop voor VCB. Teun schoot deze penalty zelf binnen. 0-1 voor VCB! In de 58e minuut schoot Harm na een goede actie tegen de keeper. Hierna werd Jeroen bedankt voor zijn diensten van nr. 10 en keerde Peter Donders terug na blessureleed in het hart van de verdediging, hierdoor schoof Mark weer door naar de aanvallende middenvelder positie. Dit leidde direct tot gevaar, na een goede voorzet van Daan kopte Mark helaas de bal net niet binnen. De goed keepende keeper van RKDVC tikte de bal net over het doel. Na deze goede kansen werd het toch wat onrustig in het elftal van Metin. RKDVC nam het initiatief over, in de 75e minuut was het de nr. 10 welke een soort van mislukte paas tegen zijn eigen teamgenoot aanschoot. Hierdoor werd de bal door het hoofd van iemand van RKDVC verlengt en ging de bal met een boogbal over Maarten heen, 1-1. RKDVC had hierna nog een aantal corners en vrije trappen waar het uit gevaarlijk werd, alleen stond Maarten ze in de weg. In de 85e minuut werd Harm (welke kramp had) gewisseld voor Maurice van Kempen. Maurice heeft aangegeven zich beschikbaar te stellen als speler, wanneer dit nodig is. Maurice heeft 2 seizoenen geleden zijn schoenen met een beetje tegenzin aan de wilgen gehangen, omdat hij teveel last had van zijn blessures en voetbalt sindsdien bij de veteranen van VCB en is sinds dit seizoen vlagger bij VCB. Maar verder met de wedstrijd: in de 88e minuut was het weer de nummer 10 welke met een mislukt schot de spits bereikt. De spits stond ineens voor open doel en kon zo de 2-1 binnentikken. Hierna heeft VCB geen echte kansen meer gecreëerd en werden de vrije trappen onschadelijk gemaakt door RKDVC, hierdoor bleven de 3 punten vandaag helaas in Drunen.

Al met al kunnen we ondanks de uitslag goed terugkijken op deze wedstrijd, alleen is het jammer dat er op deze manier verloren wordt. Volgende week wacht de uitwedstrijd zonder de geschorste Lucas tegen de lantaarndrager Nevelo, hopelijk kunnen we hier weer een goede wedstrijd voetballen en een keer 3 punten pakken, dit zou goed zijn voor het vertrouwen van onze boys. Wij zien u graag volgende week om 15:30uur op sportpark D’n Donk in Oisterwijk om onze manschappen aan te moedigen.

[terug]