“Een verslaving kan iedereen overkomen”

Rondom verslaving heerst een groot taboe. Er wordt niet over gesproken of het wordt ontkend: “mijn kinderen doen dat niet”. Toch blijkt dat er onder jongeren en ouderen veel verslaving heerst. Alcohol, drugs, seks, games, gokken. Allemaal zaken waaraan je verslaafd kunt raken. En allemaal zaken die grote problemen met zich brengen. Juist omdát we er onze ogen voor sluiten en het ontkennen. We doen alsof het niet bestaat in onze omgeving, ons dorp, onze familie.

 

Dat taboe willen we doorbreken! Daarom vindt er op 24 januari 2018 in het HelvoirThuis een avond plaats, waarin een jonge ex-verslaafde zijn verhaal vertelt. Een dorpsgenoot, die ondervond hoe drugs en alcohol zijn leven – en dat van zijn familie – kapot dreigde te maken. En wat hij ervoor moest doen om boven zijn verslaving uit te stijgen en zijn leven weer op de rit te krijgen.

 

Denkt je dat het in jouw omgeving niet voorkomt? Of dat jij wel om kunt gaan met drugs, alcohol of andere verslavingen? Open je ogen, kom en luister. En kijk wat je voor jezelf kunt doen of voor een ander! Verslaving is immers geen individueel probleem, maar een maatschappelijk probleem.

 

24 januari 2018

HelvoirThuis

Zaal open 19.00 uur

Einde 22.00 uur

poster 1 doelgroep jongerenposter 3 doelgroep oudersv2 – jongensposter 3 doelgroep oudersv2 – meiden

Behoefte aan een gesprek of advies? Wil je iets betekenen voor jezelf of voor een ander? Neem contact op met Claudia Pinxt (jongerenwerker): claudiapinxt@ContourdeTwern.nl

[terug]