Verslag Jong Brabant 1 – VCB 1

Jong-Brabant1 – VCB1, 14-02-2016

De vorige keer dat er in competitieverband bij Jong-Brabant in Berkel-Enschot gevoetbald werd is al weer zo’n 7 jaar geleden in het seizoen 2007/2008 op 16-03-2008, het werd deze wedstrijd 3-3. 20 minuten voor tijd stond Jong-Brabant nog met 3-1 voor. Coen Moonen en Thomas Mallens zorgden in 10 minuten tijd voor de laatste 2 goals in dit duel. Het was op een regenachtige dag met een hobbelig en glad veld, hier is ook wel de term ‘’VCB weer’’ ontstaan. Dit was destijds een knappe prestatie onder trainer Joost Couwenberg. Juist Joost Couwenberg de oud-geliefd trainer van VCB welke onlangs na overleg met het bestuur van Jong-Brabant besloten heeft om hun samenwerking te beëindigen. Boy van den Boogaard zal optreden als trainer/coach van  Jong-Brabant 1. Hij gaat met hulp van meerdere mensen uit de vereniging zijn beste beentje voorzetten om degradatie in de 4e klasse te voorkomen. VCB met zijn 220 leden(Jong-Brabant, 650 leden) is al enkele jaren goed bezig en begint een stabiele ploeg te worden in de 4e klasse.

Maar goed na het gelijkspel tegen TSV Gudok is het voor VCB zaak om de concurrenten achter zich te houden en de 2e plaats in de competitie tot het einde van het seizoen vast te houden. Dit zal niet gemakkelijk worden omdat VCB kampt met blessures van o.a. Harm van de Ven(hamstringblessure)/Maarten Kuijpers(griep)/Jeroen Maas(wintersport), ook Tijs Evers en Daan Mathijsen zijn net op tijd terug van een wintersport. Hierdoor zullen vanuit andere teams Simon Maas, Gijs van de Ven en Patrick Moonen aanhaken. Luca van Overveld maakt deze wedstrijd zijn basisdebuut onder de lat voor VCB 1. Tevens staan er ook sommige spelers op scherp in verband met hun verkregen gele kaarten dit seizoen. Al met al zullen er lastige wedstrijden gaan komen voor de ploeg van Ercument Metin de komende tijd!

Het is 14:15uur op een winterse zondagmiddag. Het sportpark stroomt al vol met vaste kijkers van VCB1 de dames/ouders/vrienden/bestuursleden en familie. Iets waar wij van VCB1 niet genoeg kunnen benadrukken hoe blij wij hiermee zijn. Hier kunnen heel veel clubs in onze regio een puntje aan zuigen!

De opstellingen van VCB is als volgt:

Keeper: Luca van Overveld

Verdediging: Tom Ockeloen/Tijs Evers/Bas Bertens/Stefan Nelissen

Middenveld: Paul Bertens/Mark Maas/Lucas Mallens

Aanval: Teun Verlouw/Oscan Tosun/ John Verlouw

Wissels: Patrick Moonen/Simon maas/Gijs van de Ven/Tom van de Ven

Jong-brabant komt goed uit de startblokken met agressief en goed positiespel en VCB is nog duidelijk zoekende in hun aangepaste opstelling. Dit resulteert in de 7e minuut tot een goal van Joep Ooms. Hij knalt vanaf ongeveer 20 meter de bal in de verre hoek. VCB lijkt wakker geschud en probeert via lange ballen naar voren gevaarlijk te worden, maar tevergeefs. Jong-brabant heeft het betere van het spel en maakt in de 23e minuut de 2-0. Na een goede aanval over rechts, schuift de rechtsbuiten de bal naar de 2e paal waar Mathijs Janssen de bal kan binnenlopen. Het laatste kwartier in de 1e helft krijgt VCB iets meer balbezit, tevergeefs leidt dit nog niet tot grote kansen.

In de 2e helft komt VCB goed uit de startblokken, echter is de 1e kans in de 2e helft voor Jong-Brabant, na een listige voorzet van de rechtsbuiten laat de spits het gelukkig na om te scoren. VCB weet dat het echt aan de bak moet en wordt vanaf de 70e minuut met een paar kansen gevaarlijk. Teun en Daan via schoten en Mark met een kopbal vanuit een corner. VCB is nu de bovenliggende partij maar tot echt uitgespeelde kansen komt men helaas niet meer. Jong-Brabant is gewoon feller in de duels en op basis van strijd winnen ze deze wedstrijd met 2-0.

Aankomend weekend wacht Ons Vios op Roeltjesdijk en hopen we op een mooi eerherstel van onze manschappen. Deze week hebben ze de tijd om alles nog goed op een rijtje te zetten en zich goed te gaan voorbereiden op deze wedstrijd. Hopelijk zien we u dan weer!