VCB 1 zet met promotie kers op toetje seizoen

VCB-BMC_2_05jun2016
VCB is gepromoveerd naar de 3e klasse Zuid 1, na een verdiende 3-0 overwinning op BMC. Dit was ruim voldoende om de 1-0 nederlaag van een week eerder in Berlicum weg te poetsen.

Na de penalty shoot-out tegen Theole in Tiel, in de eerste ronde van de nacompetitie, had VCB gisteren duidelijk geen zin om het opnieuw zo spannend te maken. Daarvoor was het weer te lekker en de sfeer op het Tifosi-terras ook te uitnodigend. Bovendien gaf de uitgangspositie van een 1-0 achterstand voldoende vertrouwen om de zaken in Biezenmortel volledig recht te trekken.

VCB-BMC_3_05jun2016
VCB was nagenoeg de hele wedstrijd de betere ploeg en stond met de rust al met 2-0 voor door treffers van Teun Verlouw en Harm van de Ven. Na de pauze bepaalde Lucas Mallens de eindstand op 3-0.

VCB-BMC_1_05jun2016
VCB keert hierdoor na drie jaar weer terug in de 3e klasse Zuid 1. In 2013 verzekerde VCB 1 zich van promotie, na de tweede plaats in de 4e klasse E Zuid 1. Door het kampioenschap van svSSS in de 4e klasse E en ook de promotie van Taxandria heeft Village La Biez ook in het komend seizoen weer het vooruitzicht van een aantal prachtige dorpsderby’s tegen de kampementen Esessessum en Taxandrium.
[terug]

1 reactie

  1. Marcel Nelissen schreef:

    Iedereen binnen onze club, gefeliciteerd met de promotie naar derde klas.
    Dit is een mooie prestatie