VCB 1 wint ook tweede competitiewedstrijd tegen RKDVC 1

VCB – RKDVC  11/09/2016 (2-0)

Na de overwinning in de week eerder tegen Haarsteeg stond vandaag het RKDVC uit Drunen op het programma. Ook RKDVC had haar 1e wedstrijd gewonnen tegen CHC met 2-0. RKDVC kenden we nog van eerdere confrontaties een paar jaar eerder welke allebei verloren werden door VCB.

Vandaag was Aniek van de Sande pupil van de week. Nadat ze in de warming up reserve keeper Luca al had verschalkt, gaf ze na de aftrap de keeper van RKDVC een ‘’PANNA’’ en werkte ze deze beheerst af. Marcel Nelissen nam vandaag de honneurs als vlagger waar, hier waren wij wederom weer heel blij mee!

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren licht in het voordeel van RKDVC, maar tot echte kansen kwam RKDVC nog niet. Hierna nam VCB fysiek en voetballend de wedstrijd over, Mark Maas stuurde een paar keer met goede passes Harm en Ismael weg op de flanken. Het centrum wat werd gevormd door Bas en Tijs achterin stond ook als een blok, ze maakten vele geprobeerde aanvallen onschadelijk en bouwden na de veroveringen goed op. Er werden goede combinaties gemaakt en het was genieten voor de (vele) VCB supporters hoe VCB zijn tegenstander bespeelde. Teun Verlouw pikte in de 38e minuut de bal op  op ca. 30 meter van het doel van de tegenstander. Na een sublieme actie door niet 1,2,3,4 maar nog meer spelers te passeren vond hij Harm van de Ven bij de 2e paal welke de bal binnen prikte met binnenkant voet.

Na de rust bracht Harm de stand op 2-0 in de 53e minuut. Lucas gaf een diagonale pass welke werd aangenomen door Teun, welke Harm 1 op 1 op de keeper zette, Harm schoot hierna beheerst de bal binnen in de verre hoek. Na deze goal kreeg VCB nog kansen via Lucas (schot) en ingevallen Rowan echter gingen deze er helaas niet in. De wedstrijd werd wat rommeliger en Mark haalde de bal nog van de lijn. In de 85e minuut kreeg ‘’ man of the match’’ Harm een publiekswissel onder luid applaus van de VCB aanhang. Op karakter werd de wedstrijd uit gevoetbald en de volgende 3 punten binnen gesleept.

Na de wedstrijd stond nog het geplande seizoenopeningsfeest op het programma welke onder leiding van DJ Thomas welke nog zorgde voor een mooi aansluitend feestje.

Volgende week komt Nevelo op bezoek op sportpark Roeltjesdijk. Ook wordt er na deze wedstrijd afscheid genomen van Tom Ockeloen. Wij zien u graag volgende week weer langs de zijlijn!

Een sportieve groet van VCB 1