VCB 1 wint van Nevelo 1 en pakt koppositie

vcb-nevolo-2          vcb-nevelo-5          vcb-nevelo-7         vcb-nevelo-8

Vandaag stond Nevelo uit Oisterwijk op het programma. Nevelo had de 1e 2 wedstrijden verloren en wilde vandaag haar eerste punten gaan pakken en begon met stevige duels aan de wedstrijd. Echter werd de 1e kans gecreëerd door VCB, Mark Maas stuurde in de 6e minuut met een mooie pass Teun de diepte in maar na een goede passeer actie faalde hij in de afronding. Er werden veel persoonlijke duels uitgevochten welke VCB licht in het voordeel won. In de 19e minuut opende Harm van de Ven met een mooie diagonale pass op Teun. Teun passeerde zijn man en legde de bal terug op Lucas, welke de bal net achter zich kreeg aangespeeld. Lucas schampte de bal en de bal kwam in de loop van Daan Mathijssen die de bal hard binnen schoot vanaf 20 meter, 1-0  voor VCB! Een paar minuten later had Mark Maas de stand kunnen verdubbelen, maar hij kopte de bal net over. In de 27e minuut speelde Tahsin de bal in op Teun, welke een steekbal gaf op Harm, die omspeelde koel de keeper en maakte er 2-0 van.  Nog een mooi moment in de 1e helft kreeg Teun de bal aangespeeld net op de helft van Nevelo, hij zag de keeper voor zijn doel staan en probeerde het gewoon, jammer genoeg tikte de keeper de bal over het doel heen.

Nevelo kwam de 2e helft goed uit de startblokken  en probeerde een paar keer gevaarlijk te worden vanuit corners en voorzetten, alleen had de sterk keepende Maarten Kuijpers alle ballen voor het grijpen of wegboksen. In de 70e minuut werd Rob Maas gewisseld voor Stefan Nelissen welke zijn eerste minuten van het seizoen kon maken. Na 75 minuten had Teun de bal weer geweldig onder controle en omspeelde hij binnen 5m2 prachtig een man of 4 van Nevelo, waardoor hij zomaar in het zestien metergebied stond,  het leek erop dat hij er zelf ook een beetje van schrok en hij mikte de bal net over. Hij kreeg een luid applaus van het publiek na deze actie. Mark werd een paar minuten later op zijn keel geraakt door een voet van de tegenstander, hij kon niet verder en werd vervangen door Rowan van Laarhoven. In de 78e minuut werd er een mooie combinatie gemaakt tussen Lucas en Teun jammer genoeg schoot Lucas net mis. Een minuut later stuurde Teun Rowan diep op snelheid, Rowan  hield zijn man goed af en schoot de bal hard binnen in de korte hoek 3-0. VCB kreeg in een paar minuten nog goede kansen om de score verder uit te breiden via Teun (vrije trap op lat) en Harm (goede actie en neergehaald in 16, alleen kreeg VCB een vrije trap net buiten de 16? ).Echter was het Nevelo welke de 3-1 maakte in de 87e minuut na een verdedigende fout van VCB. In de 89e minuut maakte Teun Verlouw de 4-1 door een vrije trap raak te schieten in de kruising en werd John gewisseld door Oscan alias Eugene/Pietje welke ook zijn eerst minuten van het seizoen mee pakte als speler. In de blessure tijd stuurde Teun Harm nog een keer diep om er zelfs 5-1 van te maken en Harm faalde niet en schoot de bal goed binnen. Na de wedstrijd werd bekend dat VCB na deze zege bovenaan stond  in de 3e klasse C, dat is de hoogste klassering ooit voor VCB en daar zijn we erg trots op!

Ook werd er na de wedstrijd afscheid genomen van oud speler Tom Ockeloen welke dit seizoen is overgestapt naar zijn vrienden team bij SVSSS. Nogmaals bedankt Tommie! Aankomende week wacht de uit wedstrijd tegen Taxandria In Oisterwijk en zien wij u graag aan de zijlijn.

Groet VCB1