VCB 1 wint eerste competitiewedstrijd

Haarsteeg-VCB (4-09-2016)

Na een ietwat wisselvallige voorbereiding en bekeravontuur stond vandaag de 1e competitie wedstrijd op het programma tegen Haarsteeg. Na een goede voorbereiding te hebben gehad op het dorpsfeest (BZM Bruist) de avond ervoor en het prachtige weer op deze dag kwamen we aan op dit prachtige sportcomplex. Onze leiders Kris en Berry hebben nog onder het genot van een lekker bakje koffie een rondleiding gehad over de bovenbouw van het complex door het vriendelijke bestuur, iets waar Haarsteeg heel trots op mag zijn, want het is prachtig!

Echter bleken we al snel een tegenvaller te hebben. Marcel Nelissen had zich deze middag beschikbaar gesteld om te gaan vlaggen, alleen stond zijn lidmaatschapsnummer (nog) niet in het systeem van de KNVB, hierdoor had Ozcan Tosun zich deze middag beschikbaar gesteld om te gaan vlaggen(terwijl hij eigenlijk als speler op de lijst stond). Hiervoor willen wij, als VCB 1, allebei deze personen bedanken, dat ze deze taak op zich wilde nemen deze middag, Wat zouden we zonder deze mensen moeten!!

Helaas zijn wij altijd nog op zoek naar een vlagger/assistent-scheidsrechter. Als vlagger ben je samen met de scheidsrechter en vlagger van de tegenstander verantwoordelijk voor een goede begeleiding van de wedstrijden van ons team. Naast dit bent u verzekerd van een gezellige zondag samen met het team, waar altijd onder het genot van een heerlijke koude rakker deze zondag wordt afgesloten. Bent of kent u iemand binnen VCB die deze zeer gewaardeerde functie op zich wilt nemen voor dit seizoen, neem graag contact met ons op.

Over naar de wedstrijd. Na de hartelijke ontvangst van de staf op het complex, werden ook de spelers hartstochtelijk naar het veld gestuurd door het 2e van Haarsteeg, welke eerder deze ochtend hun 1e competitiewedstrijd hadden gewonnen en dit vierde met de welbekende muziekbox. Deze zongen de spelers luid en intimiderend(op een leuke manier!) naar het veld toe op het prachtige lied van welbekend rasartiest Milan Milano, ‘’En ik droom’’.

Het 1e kwartier begon VCB met wat zenuwen in de benen aan de wedstrijd. Dit was goed af te zien aan de spelers, men wilde absoluut geen risico’s nemen. Haarsteeg speelde net iets vaker de bal rond en scoorde in de 23e minuut vanuit een prachtige verlengde kopbal van de goede spits Joost Aloserij. Dit was een wake up call voor onze spelers waardoor zij de schroom van zich af gingen voetballen. In de 31e minuut resulteerde dit in een goal voor VCB met weliswaar veel geluk. Teun Verlouw nam de vrije trap vanuit de hoek van de 16 en de keeper maakte een mooi schijnschot, waardoor onze ‘’Tas’’ (Tahsin Kizimirlmak) de bal het laatste zetje kon geven. Vijf minuten later leek het nog mooier te worden omdat een speler van Haarsteeg zijn 2e gele kaart kreeg volgens de boekhouding van de verder goed leidende scheidsrechter. Echter werd deze er op gewezen door de oplettende assistent trainer + spelers van Haarsteeg en de (te?) eerlijke spelers van VCB, waardoor de speler op het veld mocht blijven staan. Tot aan de rust werd er door beide teams voor elke meter geknokt, waardoor er nog enkele gele kaarten vielen en de stand tot en met de rust 1-1 bleef.

Het team had in de rust goed overleg gevoerd hoe de 2e helft in te gaan en de manieren doorgenomen om Haarsteeg pijn te kunnen doen. De nog niet geheel fitte Harm van de Ven moest in de rust warm gaan lopen van hoofdtrainer Ercument Metin en zou in de 2e helft invallen voor Daan Mathijssen. Dit bleek een gouden zet. Want Harm werd in de 55e minuut weggestuurd door de beste speler van VCB op deze midddag, John Verlouw. (John verloor deze middag nagenoeg geen duel en dirigeerde op het middenveld mede door zijn goede passes). John gaf een perfecte steekpas op Harm wie zijn tegenstander goed van zich afhield en de bal ‘’koelbloedig’’ in de korte hoek werkte. Het stond 1-2 voor VCB! Metin wilde hierna de boel dicht gaan bouwen achterin en bracht routiner Peter Donders in het veld voor aanvaller Ismael Erdem. Echter zorgde Teun Verlouw voor de 1-3 in de 64e minuut na een goed uitgevoerde solo! Haarsteeg had nog enkele doelpogingen echter werden zie niet veel gevaarlijker. In de 80e minuut bracht Harm van de Ven na een goede actie Lucas Mallens in stelling om zijn 1e competitie doelpunt te gaan maken. Lucas faalde niet en schoot de bal netjes binnen! De eindstand werd hiermee 1-4! (wie had dat gedacht)

Na de wedstrijd spoelde de spelers snel het zweet en het bier(van de avond ervoor) van zich af en maakte zich op voor de 3e helft op het evenement Biezenmortel Bruist. Teun had vandaag nog niet genoeg solo’s gemaakt en deed er nog een op het podium. Ook enkele spelers van SVSSS kwamen nog mee vieren na ook hun 1e overwinning van dit seizoen. Hier werd de dag met een lach en een koude rakker afgesloten. Complimenten voor de organisatie van Biezenmortel Bruist, welke dit jaar een mooi evenement hebben neergezet!

Aankomende zondag 11 september staat om 14:30uur tegenstander RKDVC op het programma op sportpark Roeltjesdijk. Deze kennen we van 3 seizoenen geleden, waar ze glansrijk kampioen werden dat jaar. Wij zullen de steun heel hard nodig gaan hebben van onze supporters en misschien wel TIFOSI. Wij hopen jullie aankomende zondag te kunnen zien om misschien ook deze dag te gaan stunten. Een sportieve groet van VCB 1.

1 reactie

  1. kris schreef:

    Goed stukje Berry maas