VCB 1 verliest nipt van Real Lunet 1

vcb-lunet-1

VCB – Real Lunet 1-2 (0-0)

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Taxandria stond vandaag Real Lunet op het programma. In de aanloop naar de wedstrijd was er nog een tegenvaller, Peter Donders heeft nog eens 6 weken gips erbij gekregen na  zijn ongeval in de oefenwedstrijd tegen Jong Willem2 onlangs. Peter sterkte!

Real Lunet is afgelopen jaar gedegradeerd uit de 2e klasse en had net als VCB ook 9 punten uit de eerste 4 wedstrijden binnengesleept.

Real starte scherp en schoot in de 1e minuut al een bal net naast. VCB wist hierdoor dat men gedisciplineerd moest gaan voetballen vandaag en de ruimtes klein moest houden. Een minuut later kreeg VCB een kans na een combinatie tussen Lucas en Teun welke de bal ook voorlangs schoot. In de 19e minuut verlegde VCB goed het spel door over meerdere schijven de andere kant van het veld op te zoeken en Harm van de Ven diep te sturen. Harm schudde de tegenstander goed van zich af, hij loste een schot welke via de keeper op de lat belande. Het spel ging goed op en neer en in de 23e minuut haalde Bas na een goede interceptie het gevaar uit een aanval van Real Lunet. Kort hierna kwam de gevaarlijke linksbuiten naar binnen en had  een goed schot in de verre hoek alleen stond Maarten in de weg welke de bal subtiel over de goal heen tikte. VCB kreeg in de 1e helft ook nog een paar kleine kansen via voorzetten en vrije trappen alleen werden deze uiteindelijk niet echt gevaarlijk.

Mark bleef in de kleedkamer achter na een liesblessure en werd vervangen door Daan. Zoals Real in de 1e helft starte, zo starte VCB in de 2e helft, heel fel en goede aanvallen. In de 48e minuut was het Teun welke zijn vrije trap net langs zag gaan. Kort hierna zette de vandaag heel sterk spelende Lucas zijn man opzij, zoals hij vandaag al een aantal keren meer had gedaan, en had een goede voorzet in huis voor Harm, alleen prikte Harm de bal net naast. VCB hield de aanvallen goed van zich af en kon de ballen onderscheppen door goede verdedigende acties van Tahsin op snelheid en Tijs met zijn kracht. Tijs had vandaag meer hele goede verdedigende acties en stond zijn mannetje vandaag. Echter maakte Real in de 58e minuut ietwat tegen de verhoudingen in de 0-1. Na een mislukte corner kwam de bal bij een speler van Real terecht welke een andere speler vrij zette voor de keeper, de speler had een zacht schot die door een polletje net over Maarten heen ging. Dit was een heel zuur tegendoelpunt. Direct hierna kreeg VCB uit een snelle aanval via Harm een goede kans op de 1-1 alleen kon niemand de scherpe voorzet binnen tikken. De tegenaanval van Real was wel fortuinlijk, de snelle linksbuiten werd weggestuurd en had een goede voorzet voor de spits in huis welke vrij kon inkoppen 0-2. Metin wilde iets gaan forceren en bracht Marcel voor John. Echter was het Real welke de betere kansen kreeg om zelfs de 3-0 te maken, na een scrimage voor de goal bleek Maarten de winnaar na een goed aantal reflexen en de helpende doelpaal welke een kopgoal van Real in de weg stond.

In de laatste 20 minuten was het VCB die het spel maakte en leunde Real achterover om hun voorsprong te kunnen behouden. Na een goede opening van Ismael in de 71e minuut op Teun schoot hij zijn schot net voorlangs. In de 78e minuut had Tijs een tweetal goede onderscheppingen achter elkaar en stuurde hij  Harm naar voren, Harm zag Lucas de vrije ruimte in vertrekken alleen was zijn pass net iets te scherp. 2 minuten voor tijd was het Marcel die Teun de bal in speelde, Teun kapte zijn tegenstander goed uit en schoot de bal goed binnen in de verre hoek 1-2!

VCB ging alles op alles zetten om nog de gelijkmaker te kunnen maken, en kreeg nog een paar goede kansen. Marcel werd op 20 meter voor de goal onderuit gehaald, deze vrije trap ging net over. Net iets later kapte Teun zijn eigen vrij en had hij 2 mogelijkheden om een kans te creëren of breed leggen op Lucas of zelf schieten. Hij probeerde het zelf alleen werd het schot door een tegenstander gekraakt. Hierna kreeg VCB nog kansen via Lucas en Tahsin beide kopbal. En incasseerde Tahsin zijn 2e gele kaart van de middag, hij zette alles op alles om een penalty te versieren alleen trapte de goed leidende scheidsrechter hier niet in en gaf hem zijn 2e gele kaart van vandaag. Het potje eindigde in 1-2.

Volgende week staat de welbekende kraker tegen SVSSS op het programma en hopen we te kunnen beschikken over Mark en Rob welke beide met een liesblessure kampen, hopelijk kan de wonderdokter uit het verre oosten ze helpen op tijd fit te zijn. De komende week zullen de spelers net zoals anders weer scherp gaan trainen om goed voor de dag te komen tegen SVSSS, welke een puntje meer heeft verzameld als VCB.  Wij hebben er zin in en hopen u volgende week weer te zien bij deze altijd mooie wedstrijd. Tot dan!

vcb-lunet-2