VCB 1 verliest derby van SVSSS

fb_img_1476211128315

SVSSS – VCB ( 9-10-2016 )

Op deze prachtige dag stond een prachtige wedstrijd op het programma tegen SVSSS. Als men nog niet wist dat deze wedstrijd leeft, dan weten ze dat nu wel. ‘S nachts zijn er wat hangsloten om de toegangspoorten van SVSSS gehangen en een spandoek met de tekst ” Sportpark gesloten wegens schadelijke korrels”. Deze wedstrijd leeft namelijk heel erg bij onze “Tifosie” welke dit bewerkstelligd hebben evenals een pre-party in de Schol oftewel “D’n Beitel van VCB” voorafgaand aan wedstrijden van VCB in Udenhout tegen SVSSS. Deze pre-party begon al vanaf 11:00uur ’s ochtends voor sommige van hen en kwamen om kwart over 2 enthousiast zoals altijd aangefietst met vlaggen in hun hand om hun cluppie aan te gaan moedigen. Voor de rest hadden er ca. 1000 mensen langs de lijn plaatsgenomen om de wedstrijd te volgen. Om half 3 zag het sportpark er weer blauw/oranje/zwart van de rook want de wedstrijd ging weer beginnen.

In de eerste paar minuten zocht zowel VCB als SVSSS de lange bal en na 3 minuten kreeg SVSSS haar eerste corner. Deze vloog er helaas gelijk in, de bal werd bij de 1e paal verlengd en bij de 2e paal binnengekopt, 1-0 voor SVSSS. Na deze treffer had ging SVSSS nog verder inzakken want ze hadden hun goal te pakken en lieten VCB het spel maken. In de 7e minuut gaf Lucas een goede steekbal op Rowan, helaas koos Rowan voor een voorzet welke niet aankwam in plaats van zelf te schieten. In de 18e minuut kwam het volgende gevaar van VCB, Harm van de Ven versnelde op rechts en drong zichzelf de 16 binnen, jammer genoeg ging zijn schot via de keeper over. 10 minuten later werd Lucas hard neergehaald binnen de 16 en kreeg VCB een penalty. Bas Bertens normaal een zekerheidje miste zijn penalty helaas op een belangrijk moment in de wedstrijd, want VCB had namelijk het betere van het spel, SVSSS wachtte goed af en wilde speldenprikjes uitdelen en dit lukte ze dus in de 42e minuut. Na een goede ingedraaide vrije trap van Ramon Dekkers werd de bal vrij binnengetikt door Stan van de Brand, 2-0 voor SVSSS. VCB kreeg in de laatste minuut nog een kans via een vrije trap welke genomen werd door Teun, alleen ging deze bal net over de kruising.

VCB kwam helaas niet zo scherp uit de rust en SVSSS profiteerde hier weer optimaal van, na een miscommunicatie in de verdediging van VCB speelde Jim de Laat zichzelf vrij en schoot de bal beheerst binnen in de verre hoek 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld en liet de club uit Udenhout VCB nog meer het spel maken en bleef het zelf goed gedisciplineerd verdedigen om de punten veilig te gaan stellen. Echter werd VCB nog wel gevaarlijk  via Teun een vrije trap in de 67e minuut net voorlangs en na een goede opening van Tahsin in de 75e minuut, kapte hij goed naar binnen om een schot te lossen, alleen zat er een hoofd van een Udenhouter in de weg.  In de 85e minuut had Harm een goede actie in huis en gaf de bal voor waardoor Ismael de bal kon binnentikken 3-1. In de 90e minuut gaf Harm na een goede actie weer een voorzet, deze kwam tegen een hand aan van een speler van SVSSS, VCB kreeg zijn 2e penalty van de wedstrijd. Teun pakte overtuigend de bal en schoot deze ook hard binnen 3-2! Gaat het dan toch nog gebeuren? Nee helaas. VCB gaat nog alles op alles spelen en pompt nog voorzetten in de 16, er werd zelfs nog een keer een bal tegen een hand van SVSSS aangespeeld, alleen had de goed leidende scheidsrechter dit over het hoofd gezien. De eindstand was hierdoor 3-2. VCB bedankte haar supporters na de wedstrijd teleurgesteld maar toch met het gevoel dat er goed gevoetbald was en er wel meer ingezeten had.

Na de eerste 6 wedstrijden heeft VCB er nu 3 gewonnen en 3 verloren. En staat men met 9 punten op de 7e plaats. Aankomende week komt nummer 1 Longa op bezoek in Biezenmortel en hebben we wel weer zin in een overwinning. Wij willen u bedanken voor de steun afgelopen wedstrijd en hopen u volgend weekend weer op sportpark Roeltjesdijk te zien. Tot dan!fb_img_1476211140280