Train de trainer bijeenkomst 3: Positief Voetbalklimaat Tilburg

Train de trainer bijeenkomst 3:  Positief Voetbalklimaat Tilburg

Maandag 22 november 2021

De 3e en laatste bijeenkomst van deze cursus. Deze avond hebben we kort teruggeblikt op de eerste twee bijeenkomsten. En hebben we ervaringen gedeeld van de afgelopen periode. Het is natuurlijk mooi om een cursus te volgen maar dan is het wel handig om er in de praktijk ook je voordeel mee te doen. Mooi om te horen was dat veel trainers bewuster aan het werk zijn gegaan na de info die ze hebben gekregen tijdens de eerste bijeenkomsten.

Vandaag weer even de 4 inzichten herhaald en daarna het veld op gegaan om Mark en Patrick aan het werk te zien! Ook al was het enorm koud, de training maakte veel goed!

Na afloop van de training hebben we deze kort nabesproken: Wat heeft deze avond opgeleverd:

  • Binnen 1 vorm verschillende variaties kunnen maken.
  • Belangrijk om de vormen vooraf klaar te zetten zodat je snel door kan gaan.
  • Je kan prachtig werken met de verschillende kleuren pionnen.
  • Vragenderwijs training geven werkt positief.
  • Bedenk vormen/regels waarin iedereen succes kan behalen.
  • Geef goed gedrag een podium! Benoem het!!!
  • Varieer met punten zodat je spelers uitdaagt! Maar zorg ervoor dat iedereen kan scoren!
  • Slotuitspraak: Als je kijkt wat er is, zie je de talenten. Als je kijkt wat er mist, zie je de gebreken! Kijk dus vooral naar de dingen die de spelers kunnen!

Namens VCB willen we Patrick en Mark ontzettend bedanken voor hun inspirerende rol binnen deze cursus. Het heeft iedereen aan het denken gezet en hopelijk haalt iedereen zijn voordeel uit de tips die ze gekregen hebben.

Ook dank aan de toppers van VCB! De meiden hebben laten zien dat ze een enorm leuke groep hebben waar met plezier gevoetbald kan worden.

Tot slot complimenten aan de jeugdtrainers/leiders die de moeite hebben genomen om de cursus te volgen. Wij realiseren ons dat het tijd en energie kost maar uiteindelijk zal het ons tijd en energie gaan opleveren!!!

Uiteraard moet deze cursus een vervolg krijgen. Binnenkort ontvangen alle jeugdleiders/trainers een mail met daarin meer informatie over dit vervolg! Ik zal proberen in te spelen op de individuele behoeften! Want zoals besproken tijdens de cursus heeft iedereen zo zijn eigen verbeterpunten. En daar wil ik jullie heel graag bij helpen!

Tot snel, Ronnie van Orsouw