Een mooi einde van het seizoen 2015-2016 voor VCB 1

vcb bmc 6                                                  vcb bmc 7

Met regelmaat hebben wij jullie het afgelopen seizoen bijgepraat hoe het VCB 1 is vergaan dit seizoen. Net voor de start van de nacompetitie sprake wij de hoop uit dat we als team een prestatie neer zouden gaan zetten. De laatste competitiewedstrijd was een drama en wij hadden dus wat recht te zetten, met name richting onze trouwe supporters. De eerste wedstrijd was thuis tegen Theole uit Tiel, Theole was net als VCB ook tweede geworden in de competitie en dus een serieuze tegenstander. In een sterke wedstrijd van VCB lieten wij zien beter te zijn dan Theole. Waar de eindstand 2-0 in ons voordeel was had het wel 3, 4 of 5-0 kunnen/moeten worden. Deze eindstand betekende dat we nog vol aan de bak moesten in de uitwedstrijd in Tiel, deze wedstrijd gingen wij wel met een goed gevoel in. Echter na 6 minuten had Theole 2x gescoord en lag het weer helemaal open, een slappe start was hier de oorzaak van. Zoals eerder dit seizoen kwamen wij door eigen toedoen in de problemen. In de tweede helft incasseerde Tom Ockeloen ook nog eens een zeer onterechte rode kaart en was de volgende ronde ineens een stuk verder weg.  Gelukkig toonde VCB karakter in de tweede helft en vertoonde het betere van het spel, na 90 minuten was de eindstand 3-1 in het voordeel van Theole en dus moest er worden verlengd. In de verlenging had VCB ook het betere van het spel maar gescoord werd er niet meer. Penalty’s moeste de beslissing gaan brengen, altijd een loterij. In competitie verband had onze keeper Maarten Kuipers voor VCB echter nog nooit een penalty gepakt, toch wel een dingetje. Mooi was het dan ook dat Maarten de held van de wedstrijd werd met twee ballen op de paal en twee ballen die hij zelf stopte. De blijdschap was heel groot en het feest niet minder, de finale van de nacompetitie was bereikt. Het feit dat we een groot deel van de wedstrijd met 10 man hadden moeten strijden zorgde onbewust voor het teamgevoel waar wij naar op zoek waren, wellicht was dit wel erg goed voor de volgende twee wedstrijden tegen BMC uit Berlicum.
De uitwedstrijd in Berlicum gingen wij in zonder de geschorsten Teun Verlouw, Lucas Mallens en Tom Ockeloen, zonder deze jongens zijn we toch een stukje minder. Het strijdplan was dan ook onze huid zo duur mogelijk te verkopen en er alles aan doen een resultaat neer te zetten waar we de thuiswedstrijd wat mee konden. In de eerste helft was BMC wat beter dan VCB en een 1-0 voorsprong van BMC daarmee terecht. De tweede helft bleek VCB echter sterker te worden en de gelijkmaker hing in de lucht. Jammer genoeg werd er niet meer gescoord, belangrijk was wel dat VCB met een erg goed gevoel het veld afstapte. De overtuiging dat wij het in de thuiswedstrijd gingen doen was groot. Hoe mooi is het dat je in de allerlaatste wedstrijd thuis kan promoveren naar de derde klasse, op volle oorlogssterkte begonnen wij aan de wedstrijd. Snel bleek dat het ons niet zomaar ging lukken, gelukkig speelde we sterk en met overtuiging en waren hierdoor de beter ploeg. Halfweg de eerste helft zorgde Teun Verlouw uit een vrije trap voor de zo gewenste 1-0, toen het net voor rust ook nog 2-0 werd door een scrimmage goal van Harm van de Ven lagen we op schema. Onder de rust bleek snel dat iedereen er nog meer van overtuigd was geraakt dat we het gingen doen, eigenlijk een heerlijk gevoel om de tweede helft in te gaan. In de tweede helft hebben wij dan ook geen kans meer weggegeven en maakte Lucas Mallens ook nog een schitterende 3-0. Met het eindsignaal van de scheidsrechter brak het feest los op Sportpark Roeltjesdijk, voor de tweede keer in de historie van VCB promoveerden wij naar de derde klasse. Voor één van de kleinste clubjes uit de regio een wereldprestatie. Volgend jaar mogen we ons gaan meten met de grotere verenigingen, hoe mooi mag het zijn. Hopelijk staat dan ook volgend seizoen de derby der derby’s weer op het programma. De inzet en passie van onze trainer om er het beste uit te halen kan niet onbenoemd blijven, het was ook voor hem geen makkelijk seizoen. We mogen ons prijzen met iemand die er zo veel energie in wil stoppen, Metin bedankt!!
Zijn wij er klaar voor volgend seizoen?? Ja hoor helemaal. De jeugdspelers Rowan van Laarhoven en Rob Maas komen over en gelukkig heeft Teun Verlouw besloten toch bij VCB te blijven voetballen en de uitdaging in de derde klasse aan te gaan. Peter Donders heeft daarnaast overschrijving aangevraagd naar VCB en zal beschikbaar zijn het volgend seizoen wanneer dat nodig zou zijn. Daarnaast komen er twee jongens over van RKTVV uit Tilburg (Thasin Kizilirmark en Ismail Erdem) welke voor de nodige versterkingen moeten gaan zorgen. Jammer is het wel dat Jeroen Maas heeft besloten te stoppen bij VCB 1 en dat Tom Ockeloen terug gaat naar SVSSS om in het derde aldaar met vrienden te gaan voetballen. Jeroen en Tom, namens iedereen wel heel erg bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren.
Ook gaat Mark de Jong stoppen als vlagger van VCB 1, erg jammer maar ook Mark heel erg bedankt voor jou inzet het afgelopen seizoen. De enige positie die nog ingevuld moet worden is dus die van vlagger, hopelijk gaan wij iemand vinden die dit graag zou willen gaan doen.
Iedereen tot volgend seizoen in de derde klasse. Het was niet altijd een best seizoen maar het resultaat kon niet beter.

huldiging                                                      vcb bmc4