Geertse Biezen tegen hun Udenhoutse Broeders is “different cook”

Vorige week had VCB 1 nog een relatief eenvoudige middag tegen sv Reeshof 1. De dorpsderby van onze Geertse Biezen tegen hun Udenhoutse Broeders is “different cook”, zoals Louis van Gaal in zijn fantastische Engels zou zeggen. Voorafgaand aan de wedstrijd stond svSSS in de klasse 4E ruim aan de leiding, op vijf punten gevolgd door VCB 1.

svSSS1-VCB1_1

Sfeervolle ambiance voor de wedstrijd, op de Jan Elandstribune.

Gelijkopgaande 1e helft
In de 1e helft ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, waarbij Jim de Laat de score voor svSSS opende en Tom Ockeloen de gelijkmaker maakte. Nog voor rust had svSSS de voorsprong echter al weer in handen (2-1).

svSSS1-VCB1_2

VCB viert de aansluitingstreffer.

SvSSS slaat toe in 2e helft
In het begin van de 2e helft kende VCB een wat mindere fase en sloeg svSSS beslissend toe, met doelpunten kort achter elkaar, door Stefan Dekkers en Jim de Laat (4-1). Hoewel Ozcan Tosun de wedstrijd nog in leven hield door een bekeken afstandsschot (4-2), kwam VCB niet door de hechte muur van svSSS-verdedigers. Daarvoor was het spel – noodgedwongen – bij vlagen ook te opportunistisch. Ook svSSS bleef vaak snel uitbreken en vijf minuten voor tijd resulteerde dit in een ongelukkig veroorzaakte strafschop, die gretig werd verzilverd door Stefan Dekkers (5-2). Al met al een nederlaag voor VCB, waar weinig tegen in te brengen valt.

Zie ook: SvSSS wint derby van VCB [ bron: Brabants Dagblad, 8 november 2015 ]

Gat van acht punten
Zo was al het zoete spijs gisteren uiteindelijk voor svSSS en diende VCB zich tevreden te stellen met een Udenhoutste Broeder, waar inmiddels een gapend gat in zit van maar liefst acht centimeter (lees: punten). Nu maar afwachten wat er na het Paasweekend 2016 op tafel staat: op 3 april 2016 staat de return VCB – svSSS gepland.
[terug]