Contractverlenging Trainer VCB 1

Met trots kunnen wij melden dat onze hoofdtrainer van VCB 1 Ercument Metin zijn contract wederom met een jaar heeft verlengd. De afgelopen tijd hebben besprekingen plaatsgevonden en heeft de trainer zijn keuze bepaald. Met het verlengen van zijn contract gaat hij zijn zesde jaar in als hoofdtrainer, na eerder 2,5 seizoen trainer van het tweede elftal te zijn geweest. Dit zegt veel over Ercument en ook over VCB. In zijn eerste jaar zijn TC 1 trainersdiploma behaald om daarna de kans te krijgen als hoofdtrainer van ons eerste elftal. Op dat moment liep VCB 1 maar net de promotie naar de 4e klasse mis. Alsnog kon Ercument als hoofdtrainer starten in de 4e klasse door herindelingen bij de KNVB en het vrij komen van een plek in die 4e klasse.

Met veel enthousiasme en vooral veel ambitie begon Ercument aan deze nieuwe uitdaging. Door passie verliep het eerste seizoen als een droom, met werkvoetbal werd een directe promotie naar de 3e klasse gerealiseerd met een tweede plaats achter kampioen RKTVV. Hier is de kiem gelegd voor een sterke band tussen trainer en club. Het besef om met een kleine club als VCB mooie dingen te kunnen doen en de drive iedereen te laten beseffen dat dit mogelijk zou zijn. Het eerste jaar in de 3e klasse was een heel mooi jaar. Een slechte eerste seizoenshelft (5 punten) werd vervolgd met een goede tweede seizoenshelft (19 punten), echter net te weinig om degradatie te voorkomen. Geen ramp, de groep was jong en had zeker nog veel groei mogelijkheden. Terug in de 4e klasse was een leerzaam jaar, een plaats in de middenmoot was het resultaat maar er waren ook weer goede stappen gezet. Ercument behaalde ook nog zijn TC 2 trainersdiploma. Door op een positieve manier te werken en door een voetballende visie, besloten een aantal jongens terug te keren naar VCB. Een beloning voor de trainer en VCB. De ambitie en de mogelijkheden werden groter en zo ook de uitdaging. In zijn vierde seizoen als hoofdtrainer was VCB 1 een serieuze kandidaat voor promotie naar de derde klasse, historisch gezien bijzonder. Promotie werd afgedwongen via de nacompetitie en voor de tweede keer in het bestaan van VCB werd de 3e klasse gehaald. De ambitie om van VCB 1 een stabiele 4e klasser te maken waarbij ook de jeugd de doorstroming kon maken was dichterbij.

In het huidige seizoen was de start fantastisch, de eerste 3 wedstrijden werden gewonnen en VCB stond zelfs een week op de eerste plaats. Daarna kwamen ook de onvermijdelijke verliespartijen en staan we nu voor de winterstop op de 10e plaats. De doelstelling niet te degraderen blijft een reële maar zeker niet onhaalbare doelstelling. Voor Ercument dit jaar wel een moment goed zijn afwegingen te maken. Zijn werkwijze en successen (zeker bij zo’n kleine club) zijn niet onopgemerkt gebleven, meerdere verenigingen hebben geprobeerd Ercument in te lijven. Als VCB zien wij dat als een compliment voor Ercument.

 

De overtuiging dat er nog steeds meer mogelijk is en het goede gevoel bij de club VCB heeft Ercument doen overtuigen om tenminste nog een jaar bij te tekenen. Wij zijn hier erg blij mee. Een trainer is vaak een passant, in dit geval wordt het bewijs geleverd dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Het is hard werken om als trainer over een langere periode bij dezelfde club jezelf en de groep scherp te houden. Dit is geen vanzelfsprekendheid maar een uitdaging (met alleen een leuke vent zijn red je het niet). De unanieme steun vanuit de spelersgroep en de vereniging helpt dan enorm.

Na de winst van afgelopen week op titelkandidaat TGG is de week fantastisch afgesloten. Met een goed gevoel gaan wij allemaal de winterstop in. In de tweede seizoenshelft moet de 3e klasse nog worden veilig gesteld, dit wordt hard werken, maar met deze geweldige groep voetballers en Ercument als trainer hebben wij het volste vertrouwen dat dit gaat lukken.

Afgelopen donderdag 15-12-2016 heeft Ercument zijn contract voor het seizoen 2017-2018 samen met voorzitter Mike van Spall ondertekend!!!

VCB, wij gaan met z’n allen een mooi vervolg geven aan het seizoen. COME ON VCB!!!!

1 reactie

  1. VCB Activiteiten schreef:

    Mooi stukje geschreven Kris!!!