7-05-2017: VCB WINT TRILLER

7-05-2017: VCB WINT TRILLER MET 1-3 VAN RKJVV

Vandaag stond er de belangrijke wedstrijd uit tegen RKJVV op het programma.Wanneer we deze wedstrijd zouden winnen konden we zomaar ineens veilig zijn voor nog een jaar 3e klasse.

We kunnen ons allemaal nog herinneren dat er op zondag 26 maart kansloos werd verloren van Real Lunet met 4-0. Iedereen had zich eigenlijk al neergelegd bij het spelen van de nacompetitie. Want de achterstand was ons inziens te groot om nog terug te komen op een veilige 10e plek. Echter zijn er sindsdien goede wedstrijden gespeeld tegen teams zoals ODC/LONGA/Vlijmense Boys/Nevelo en Zwaluw waarin we 13 punten bij elkaar gespeeld hebben. Alles gewonnen alleen thuis gelijk gespeeld tegen Vlijmense boys, een super knappe prestatie. Wanneer we vandaag RKJVV aan onze zegetoer toe konden voegen zou dit mooi uit kunnen pakken en we ineens veilig kunnen staan.

Er werd afgetrapt en het was duidelijk te zien dat VCB vandaag de 3 punten vandaag mee wilde nemen. VCB startte goed en liet helaas een aantal gecreeerde kansen onbenut. De voetbalwet telt als de ene niet scoort dan doet de ander het, en dit kwam ook bij deze wedstrijd uit. RKJVV slingerde een bal de 16 in welke door een paar spelers van VCB werd gemist, maar door een speler van RKJVV werd binnengetikt. 1-0 voor RKJVV tegen de verhoudingen in. VCB probeerde zich niet van de wijs te laten brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker, dit gebeurde ca. na een half uur spelen. Teun Verlouw kapte naar binnen en schoot de bal netjes binnen in de verre hoek. 1-1. In de 40e minuut werd Lucas Mallens neergelegd in het strafschopgebied, en Lucas legde de bal zelf aan. Helaas hield de goede spelende keeper van RKJVV tegen, waardoor we met 1-1 de kleedkamer in gingen.

In de rust was iedereen het gezamelijk eens, dit moet gaan lukken vandaag, al gebeurd het in de 89e minuut. Maar de bal gaat er een keer in.

RKJVV startte de 2e helft feller dan de 1e helft en had meer weerstand te bieden dan de 1e helft. Dit leidde tot kleine kansjes voor RKJVV, maar gelukkig niet tot doelpunten. Ook VCB was natuurlijk op zoek naar die treffer. Helaas stond de goede keeper van RKJVV een paar keer in de weg bij pogingen van Peter, Teun en Harm. 10 minuten voor tijd gebeurde het dan, Teun draaide de bal de 16 in en Lucas Mallens kopte de 1-2 binnen. Hiermee was de ban gebroken en scoorde we zelfs de 1-3 in de laatste minuut. Teun legde de bal breed op Harm en Harm kon de bal binnentikken.

Met het verlies van Taxandria vandaag zijn we vandaag zo goed als veilig, met 3 punten voor en een beter doelsaldo van 29 doelpunten. Mogen we stellen dat het handhaven in de 3e klasse gerealiseerd is. Voor een clubje als VCB met 200 leden en alleen maar eigen jongens op het veld (Maarten hoort er ook gewoon bij) een wereldprestatie.

Graag willen wij dit volgende week met jullie vieren in de laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen TGG, met als afsluiter een feest in de kantine met dj Flow. Gezien de prestatie die we de laatste weken hebben gehaald, moeten wij dit vieren als een promotie.

COME ON VCB!!!

[terug]